FAQ

Hier vindt u vaak gestelde vragen en onze antwoorden daarop.

THEMA: Skischoolles volwassenen

Waarom zijn de lessen bij volwassenen niet 4 uur?
Wij willen onze gasten ook de mogelijkheid bieden van een vrije middag,  om met vrienden af te spreken, alleen te skiën, van het hotel te genieten (sauna en zwembad) en van de zon. Uiteraard is het wel mogelijk om ‘s middags met een leraar privé lessen af te spreken en hierbij van onze super middag aanbieding gebruik te maken.

Hoe lang heb ik als volwassenen beginnersles nodig om met mijn vrienden mee te kunnen skiën?
Ons beginnersprogramma bestaat uit een 5 daagse dagcursus, zondag 4 uur, ma – don 2 uur ‘s morgens. U kunt na dit programma van blauwe pistes  af skiën bovenop de berg.  Het zelfstandig oefenen is daarom belangrijk. Onze leraren laten u aansluitend zien welke afdalingen u kunt nemen.

THEMA: Skischoolles kinderen

Hoe ziet het programma eruit bij de kinderlessen?
Bij de indeling op zondag en maandag worden de kinderen op hun niveau getest bij het voorskiën waarna ze in een groep worden ingedeeld. Het kan echter zijn dat kinderen tussendoor nog in een andere groep ingedeeld worden. Onze ervaring leert namelijk dat kinderen na een uurtje wennen al weer veel zekerder op hun skies staan.

Kunnen de kinderen door de leraar opgehaald worden?
De leraar kan de kinderen vanaf de tweede dag ophalen bij de skiverhuur van “Hansis Sport Shop” onderaan de gondelbaan en naar de skiles brengen.’s Middags aan het einde van de les kunnen de kinderen daar ook weer teruggebracht worden. Graag in het hoofdbureau in het dorp Scheffau of in het bureau op de berg aanmelden en eventueel ook overblijfkaarten regelen, mocht u gebruik willen maken van  de overblijfservice tijdens de lunch.

Mijn kind is al 3,5 jaar  – het kan toch gewoon in een normale groep mee skiën?
Wij beginnen met kinderen onder de 4 jaar met een mini proefles van 12.05 tot 12.50 uur. De leraar test of het kind in een “normale” groep met kinderen tussen de 4 – 14 mee kan komen. Onze leraressen laten deze kleintjes (max. 3 ski mini’s) tijdens deze proefles in de middags pauze op spelende wijze met het skiën kennis maken.

Mogen kinderen die geen skicurcus boeken of slechts een  2 of 3 dagen kaartje kopen bij het afskiën meedoen?
Bij het afskiën op vrijdag kunnen alleen bezoekers van een skicursus deelnemen.

Welke nationaliteit heeft de skileraar?
Wij hebben veel leraren met verschillende nationaliteiten, wij kunnen echter niet voor elke gast een specifieke leraar garanderen. Zowel bij de volwassenen als bij de kinderen worden de groepen met verschillende nationaliteiten ingedeeld, de lessen worden echter in Engels, Nederlands, Duits etc  gegeven.

THEMA: KinderKaiserland

Blijven de kinderen de hele week in het KinderKaiserland?
Nee, de kinderen blijven in het Kinderkaiserland net zolang totdat zij kunnen remmen in ploeg, bochten kunnen skiën, zelf op kunnen staan en met het touwlift naar boven kunnen. (dit om veiligheidsredenen).

Kan ik ook met kinderen die geen skiles hebben in het KinderKaiserland?
Nee, je kunt alleen met onze skileraren in het Kinderkaiserland. De lestijden zijn van 10.00 – 12.00 uur en 13.30 – 15.30 uur.
Bij de mini proefles van 12.05 – 12.50 uur (kinderen van 2-4 jaar) mogen de ouders bij de les erbij blijven.

THEMA: Korting

Wat is een VIP-pas – waar kan ik deze krijgen?
De VIP- pas krijgen kinderen na een week skiles, respectievelijk na een 3 dagen skicursus van hun desbetreffende skileraar. Deze pas laat zien tot hoever de kinderen zijn gekomen (punten geven aan wat het kind in de les heeft gedaan zodat daar in de volgende lessen op voort geborduurd kan worden) Tevens krijgt u met deze pas 5,- euro korting op  3-,4-,5-,6-daagse groepsskilessen.

Wij hebben 2 kinderen op les, de hele familie neemt deel aan skilessen, krijgen wij dan korting?
Met de VIP-pas krijgt u 5,- Euro korting op  3-,4-,5-,6-daagse groepsles.

Geldt er een korting voor studenten?
Dit hebben wij niet opgenomen.