Mijn ski niveau

Welk niveau heb ik – een zelfinschatting.

Wij geven u hier een kort overzicht van de verschillende niveaus naar aanleiding waarvan u ingedeeld kunt worden in een groep. Het leerdoel hangt af van het uitgangsniveau waarin u start en hangt samen met de hoeveelheid dagen/halve dagen waarop u een skiles bij skischool Scheffau boekt.

 

Wij onderscheiden 6 niveaus

BLAU


Niveau 6
Ik ben totale beginner en ik heb nog nooit op de skies gestaan.

BLAU

Niveau 5Ik heb ooit één keer geskied. Het is al even geleden. Ik denk dat ik kan remmen in de ploegstelling (pizzapunt) op een vlakke helling (minimum kunnen: ploeg)

BLAU

Niveau 4Ik kan op vlakke, makkelijke blauwe pistes skiën. De bochten doe ik in ploeg. Ik kan beide kanten bochten in ploeg skiën op heel makkelijk terrein, respectievelijk ik heb met
één bocht in een bepaalde richting nog moeite (minimum kunnen: ploeg/bochten)

ROT

Niveau 3Ik heb geen moeite om op blauwe pistes te skiën. Ik heb ook al op rode pistes geskiëd. Op rode pistes, respectievelijk smalle passages ben ik nog af en toe onzeker.
Op blauwe pistes lukt het soms om bochten te draaien zonder de skies in de ploeg te schuiven (minimum kunnen: ploegbochten/ beginselen van het carven)

ROT

Niveau 2Ik heb geen moeite om op rode pistes te skiën. Ik ben af en toe ook al zwarte pistes afgeweest, voel mij echter op rode pistes zekerder. Ik draai mijn skies parallel (met de benen iets uit elkaar) op blauwe en rode pistes. Als het heel steil wordt, moet ik mijn skies nog af en toe in de ploeg brengen ( mimimum niveau: parallelbocht/lange parallelle bochten).

 SCHWARZ 

Niveau 1Ik heb er geen moeite mee om zwarte pistes te skiën. Ik kan ook op steile pistes mijn snelheid onder controle houden en bochten met een kortere radius skiën. Ik heb interesse in het skiën op steile afdalingen (buiten de piste, in de buckelpiste en in de diepsneeuw)( minimum kunnen: korte bochten/ korte bochten parallel, korte gecarvde bochten, hoogste niveau).

Volwassenen (gevorderden):
De indeling is elke maandag om  9:30 uur  op de afdaling waar het voorskiën plaatsvindt (onder het bergstadion op de Osthangbahn). Alle deelnemers en deelneemsters graag verzamelen bij de startvlag. Er wordt één voor één voorgeskied en je wordt bij een nummer ingedeeld. Op de daaropvolgende lesdagen verzamelen de deelnemers van groepslessen op de verzamelplaats van de Skischool Scheffau (naast het bergstadion van de 8-persoons Gondelbahn).

Kinderen (gevorderden):
De indeling is elke zondag en maandag vanaf 9:30 uur op de indelingsafdaling bovenop de berg (onder het bergstadion op de Osthangbah). Alle kinderen graag bij de startvlag verzamelen. Er wordt één voor één voorgeskied en de kinderen worden naar kleur ingedeeld (blauw, rood, zwart).Na de lunch en de daaropvolgende lesdagen verzamelen de kinderen van de groepslessen op de verzamelplaats van de Skischool Scheffau (naast het bergstadion van de 8-persoons Gondelbahn).