Mijn Snowboard Niveau

Snowboarden is een jonge sport en vooral voor de jeugd een coole wintersportbeoefening. Slechts binnen enkele uren heeft men de basis onder de knie en kan men plezier aan de sport beleven. Snowboarden wordt daarom in de Ski- en Snowboardschool Scheffau daarom apart aangeboden en er wordt lesgegeven door leraren die zelf het snowboard gevoel kennen.

Net zoals bij het skiën kennen wij bij het snowboarden ook 6 verschillende indelingsniveaus. Snowboardles in de Skischool Scheffau wordt als groepsles (tenminste 3 deelnemers) en als privéles aangeboden.

Hierna volgt een overzicht van de verschillende indelingsniveaus.

BLAU


Niveau 6Ik ben een beginner en heb nog nooit op een snowboard gestaan.

BLAU

Niveau 5Ik heb al eens geboard. Maar het is enige tijd geleden. Ik heb moeilijkheden met het rechtuit boarden, het lukt me echter wel op de Frontside- en / of de Backside kant te rutschen.
(Rutschen)

BLAU

Niveau 4Ik kan op vlakke blauwe pistes boarden. Ik heb nog moeilijkheden met beide bochten Front- en Backside of met een bocht Front of Backside. Kan echter te allen tijde in een richting rutschen waar ik naartoe wil. In steil terrein rutch ik alleen maar zonder bochten te maken.
(Driftschwung)

ROT

Niveau 3Het lukt me om beide bochten Front- en Backside op blauwe- en rode pisten te maken. Op een pad of smalle stukken heb ik nog moeilijkheden en ben dan onzeker. In het vlakke terrein board ik beide bochten meestal op de kanten.
(Kippschwung)

ROT

Niveau 2Op rode pisten heb ik geen moeilijkheden. Ik heb reeds zwarte pistes geboard , voel me echter op rode pistes meer op mijn gemak. Echter als het steiler wordt heb ik nog moeilijkheden de bochten met een kortere radius onder controle te houden. In vlak terrein kan ik al “fakie” boarden .
(Korte bochten -Carven)

 SCHWARZ 

Niveau 1Ik heb geen moeilijkheden met het boarden op zwarte pistes. Ik heb ook op steile pistes mijn snelheid volledig onder controle, en kan daar korte bochten draaien. Het Carven is geen probleem voor mij. Ik ben geïnteresseerd in een Freestyle cursus (All terrain / Wedstrijdtechniek). Tevens interesseer mij het boarden buiten de normale piste
(Kurzschwung - Meisterstufe)

>>> naar reservering